Saffransmuffins med citronglasyr

Jag blev uttråkad igår på min lugna lilla hemmakväll. Så efter middagen och lagrandet av matlådor bestämde ja mig för att baka. Ville testa någonting med glasyr så det blev (surprise!) enkla muffins. Och bara för att de blev så gott kommer här både receptet och bilderna.

För 16 stora muffins, gör så här:
1. Vispa 2 ägg och 2 dl socker ganska poröst. Blanda i ett paket saffran.
2. Smält 100 gram snör i en kastrull, ställ åt sidan.
3. Blanda 3 dl vetemjöl, 2 tsk vaniljsocker och 3 tsk bakpulver i en bunke
4. Rör ner 0,5 dl vaniljkvarg och 0,5 dl mjölk med sockret och äggen. Vänd ber blandningen torra ingredienser.
5. Häll upp i mellanstora formar och grädda i varmluftsugn, 200 grader cirka 15 minuter. Färdiga!

Busenkel glasyr:
Smält 50 gram smör och låt det svalna. Rör ner med 100 gram naturell färskost och vänd sedan ner knappa 4 dl florsocker. Smaksätt med citronsaft, vaniljarom, kaffe eller vad som nu passar till dina muffins. Jag valde citron med tanke på saffranet. 20131117-011317.jpg20131117-012315.jpg20131117-012449.jpg20131117-012505.jpg20131117-012517.jpg
När muffinsen sedan har svalnat är det bara att bre på glasyren och dekorera med annan garnityr om man vill. Jag hade lite strösselkulor hemma 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation