Lax och grönsaker i ugn

Kom hem sent idag och var egentligen alldeles för trött för att laga mat men tog mig i kragen i alla fall och slängde ihop en middag som blev riktigt bra. Dessutom rejäl lunchlåda till imorgon, då mår man. Tänkte dela med mig av receptet då det var både snabbt och ganska nyttigt (om man inte är sådär rädd för kolhydrater såklart).

Till två portioner behöver du:
2 lax filéer
Ett gäng broccoliknyten (jag tog cirka ett halv huvud men det är ju valfritt)
Purjolök
Röd paprika
100 gram färskost med smak av vitlök och örter
1/2 burk créme fraishe (neutral eller typ ”franska örter”)
1/2 – 1 dl mjölk
Färsk pasta
20131028-223046.jpg20131028-223241.jpg

1. Sätt ugnen på cirka 200c varmluft. Lägg laxfiléerna i en ugnsform. Hacka purjolöken och paprikan i lagom bitar och strö omkring laxen.

2. Blanda färskost, créme fraishe och mjölken i en kopp eller bunke. Krydda med lite citronpeppar. Vispa igenom ordentligt med gaffel så det inte blir några klumpar kvar. Smaka av.

3. Sprid ut örtcremen över fisken och grönsakerna i formen. Se till att allting blir täckt. In i ugnen på 12-15 minuter.

4. Koka den färska pastan med broccoliknytena i 2-3 minuter.

5. Rör ihop allt och servera!

Sen hade jag egentligen tänkt ta en suktande ”efter-bild” också men plötsligt så var maten bara borta… Eh, oops? 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation